7x uw wc ontstoppen: zonder chemicaliën!

Zonder chemicaliën uw wc ontstoppen is het allerbeste. Dat moet u alvast weten. Want chemische producten verstoren de werking van uw riolering en dus ook van uw wc. Maar welke middelen zijn effectief én niet chemisch? U krijgt 7 tips waar u mee aan de slag kunt gaan. Ontstopping van uw wc kan makkelijk, als de verstopping tenminste niet té hardnekkig is.

Los resten in uw wc op met soda en heet water

U vult een emmer met heet water. In de emmer lost u huishoudsoda op. Zoek op de verpakking naar de juiste verhouding. Giet het mengsel vervolgens in uw verstopte wc en laat het een nachtje inwerken. Spoel de wc daarna door. Loopt het water weer zoals het hoort en komen er geen resten naar boven? Dan bent u geslaagd in uw opzet.

Ontstop uw wc met heet water en afwasmiddel

Hoewel afwasmiddel eerder is bedoeld om vetresten op te lossen, kunt u het ook gebruiken voor een verstopte. Zorg eerst voor een emmer met heet water. Knijp wat afwasmiddel in het water (drie of vier forse kneepjes) en meng het geheel door elkaar. Giet het sop in de wc en laat een paar uur inwerken.

Gebruik een plopper voor wc ontstopping

Mogelijk hebben de vorige middelen de verstopping in uw wc losgeweekt. De volgende stap? U ontstopt de wc met een plopper. Maak het rubber eerst flexibel onder de hete kraan. Zet het rubber op de afvoer van uw wc en pomp krachtig op en neer. Tot de verstopping naar boven komt en u deze met de hand kunt verwijderen.

Uw wc ontstoppen met een ontstoppingsveer

Als u een ontstoppingsveer heeft, kunt u hiermee (ook) een poging wagen om uw wc te ontstoppen. U leidt de kabel langzaam door de afvoer van uw wc. Stuit u op een blokkade, dan drukt u even door. Wees hier wel voorzichtig mee, want de veer kan doorschieten. U beschadigt dan mogelijk een leiding of de wc zelf.

Wc ontstoppen wegens kalkaanslag? Gebruik soda en azijn

Als u vermoedt dat uw wc verstopt is wegens kalkaanslag, dan bieden soda en azijn mogelijk uitkomst. U mengt de ingrediënten met elkaar zoals u met soda en heet water doet (zie tip 1). Hierna spoelt u het mengsel door de wc. Trek echter niet door! Laat het goedje minstens een nacht inwerken en spoel dan pas door ter controle.

Ontstop uw wc met een hogedrukspuit

U heeft ervaring met een hogedrukspuit? Hiermee kunt u de wc ontstoppen, maar u moet zeer voorzichtig te werk gaan. Bij teveel druk kan het water, samen met de resten, in één keer uit de wc komen. U kunt zich voorstellen dat dat geen prettige ervaring is. Bij twijfel raden we u dan ook aan: niet doen.

Is de verstopping in uw wc te hardnekkig?

Als bovenstaande tips niet helpen, dan kunt u twee dingen concluderen: de verstopping is té hardnekkig of er is iets vervelenders aan de hand. Bij dit laatste kunt u bijvoorbeeld denken aan een kapotte of verschoven leiding. Er zit dan niets anders op dan een ervaren rioolspecialist in te schakelen. Deze voert dan een rioolinspectie uit voor een oplossing.

WC ontstoppen Tilburg?

Wij staan 24/7 voor u klaar!